Очаквам ръст на престъпността. Това заяви пред БНР ръководителят на Евроатлантическия

...
Очаквам ръст на престъпността. Това заяви пред БНР ръководителят на Евроатлантическия
Коментари Харесай

Цветанов: Очаквам ръст на престъпността

Очаквам растеж на престъпността. Това съобщи пред БНР ръководителят на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Той се аргументира с обстоятелството, че безработицата е увеличена и над 100 000 българи са се прибрали от чужбина. 

Според него това значи, че стандартната престъпност ще се усили и в същото време ще се подхващат дейности за спомагателни финансови схеми и измами.

Цветанов изрази мнение, че средата за сигурност ще се трансформира в отрицателен проект. Имаме една изтощена система за сигурност в лицето на Министерство на вътрешните работи, разяснява той.

Според него в този интервал на пандемия и изключително състояние политиците не са се откроили и е липсвало рационално водачество от страна на държавното управление и на президентството. Цветанов бе безапелационен, че Бойко Борисов и Румен Радев би трябвало да загърбят персоналните си несъгласия, тъй като това въздейства неприятно върху вероятността на страната.

Цветанов дефинира обстановката, в която законотворците не работят, като " кусур на политическата система ", който би трябвало да бъде отхвърлен, тъй като ще се окаже с тежки последици за бъдещето на страната.

Според него правителството се е справило добре със здравните ограничения, което се вижда в статистиките за броя на жертвите у нас по отношение на другите страни в Европейския съюз.

Цветанов предвижда, че добрите резултати от изключителното състояние ще бъдат за изпълнителната власт, а в случай че има неприятно, то ще бъде понесено от Националния действен щаб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР